Melonnan peruskurssit kevät 2020

SKK:n melonnan peruskurssien 2020 ilmoittautuminen on avattu. Sipoon kanoottiklubin kajakkimelonnan peruskursseilla harjoitellaan melonnan perustekniikoita, pelastautumista ja perehdytään melontaturvallisuuteen. Samalla tutustutaan Sipoon Kanoottiklubin toimintaan ja alueen lähivesiin. Olennaisena osana kurssiin kuuluu pelastusharjoitus (paripelastautuminen). Kurssin tavoitteena on antaa tiedot ja taidot, joilla melontaharrastusta voi jatkaa turvallisesti, mieluusti alkuun kokeneempien melojien seurassa. Kursseilla lähdetään liikkeelle aivan alkeista ja ne sopivat kaikille peruskuntoisille melonnasta kiinnostuneille henkilöille.

Kurssi kestää kolme iltaa kello 18 – 21:30 ja yhteensä kymmenen tuntia. Tule paikalle klo 17:30, jotta sopivat varusteet ennätetään jakamaan ennen kurssin alkamista. Kurssipaikka on SKK:n kajakkivajat Sipoonrannassa ja lähialueiden merivedet. Pääosa ajasta ollaan vesillä. Turvallisuussyistä kova tuuli saattaa estää vesille menon. Kouluttajina toimivat seuran melontaohjaajat talkoovoimin ja kurssilla käytetään SKK:n melontakalustoa.

Kevään 2020 kurssien ajankohdat ovat:

  • Kurssi 1: ma 18.5., ti 19.5 ja pe 22.5
  • Kurssi 2: ma 25.5., ti 26.5. ja to 28.5
  • Kurssi 3: ma 1.6., ti 2.6. ja to 4.6.

Kaikilta kurssilaisilta vaaditaan vähintään 12 vuoden ikää ja uimataitoa pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaisesti (200 m tauotta, josta 50 m selkää). Alle 16 vuotiaat voivat osallistua peruskurssille yhdessä aikuisen huoltajan kanssa.

Kurssin hinta on 100 € aikuisilta ja 50 € alle 18-vuotiailta. Kurssin hinta maksetaan ilmoittautumislomakkeessa olevalle tilinumerolle. Maksamalla kurssimaksun vahvistat ilmoittautumisesi. Peruskurssin suorittanut voi liittyä Sipoon Kanoottiklubiin, jolloin pääsee helposti mukaan seuran melontatoimintaan. Kurssimaksu pitää sisällään SKK:n seuraan liittymismaksun vuodelle 2020, joka olisi muutoin 50 €. Jäsenohjeet löytyvät seuran nettisivuilta.

Peruutus kurssille osallistumisesta on tehtävä vähintään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista. Alle seitsemän päivää ennen kurssin alkamista tehdystä peruutuksesta ei hyvitetä maksua takaisin.

Ilmoittautuminen tehdään täyttämällä ilmoittautumislomake. Jokainen henkilö ilmoitetaan erikseen, lisätiedoissa ei voi ilmoittaa esim. muita perheenjäseniä. Kullekin kurssille mahtuu korkeintaan 15 kurssilaista. Kurssipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumalla hyväksyt edellä mainitut ehdot ja rekisteri- ja tietosuojaselosteen.

Varustus

Suosittelemme että tuot mukanasi juomapullon ja mahdollisesti eväät, jotta pysyisit virkeänä. Normaali säänmukainen ulkoiluvaatetus sopii myös melontaan. Vaatetuksessa kannattaa suosia keinokuituja. Puuvillaa on vältettävä, se imee paljon vettä ja kuivuu hitaasti. Säästä riippuen tuulen- ja/tai vedenpitävä pusero on hyvä valinta. Jos omistat kuivapuvun, sitä kannattaa käyttää etenkin veden ollessa kylmää. Jalkaan esim. neopreenitossut tai vedenkestävät sandaalit tai muut kengät, joiden mahdollinen kastuminen ei haittaa.

Etenkin aurinkoisella säällä on hyvä olla aurin kolasit ja lippis suojaamassa silmiä ja päätä. Jos käyttää silmä- tai aurinkolaseja, ne on kiinnitettävä niskan taakse kulkevalla kuminauhalla tms. Emme vastaa hukkuneista laseista. Melonta- ja optikkoliikkeet myyvät lasien kiinnittämiseen sopivia kiinnitysnauhoja.

Kastumisen varalta ja pelastautumisharjoituksia varten on otettava mukaan pyyhe ja täydellinen kerta varavaatteita pakattuina vedenpitävään pussiin. Vajoilla on pukuhuoneet, joissa voi vaihtaa vaatteet. Ensimmäisellä koulutuskerralla harjoittelemme paripelastuksia, joten muista ottaa mukaan lämpimät varavaatteet.

Tiedustelut: paavo.tuomainen.skk ( ä ) gmail.com

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: